خدمات نورپردازی خارجی

اهمیت طراحی نورپردازی قبل از اجرای نمای ساختمان

بعد از توجه طراحان به طراحی نمای ساختمان، نورپردازی نمای ساختمان مورد توجه قرار می‌گیرد. بارزترین نکته در طراحی نمای ساختمان، طراحی و تصویب نورپردازی آن پیش از اجرا نما می‌باشد چرا که نکته مهم طراحی نور نما، نمایش نور و مخفی نمودن منابع نوری می‌باشد که این امر بدون در نظر گرفتن طراحی نور در حین اجرا میسر نمی‌باشد.

اجرای نورپردازی فضای خارجی ساختمان باعث می‌‌شود که طراحی معماری و محوطه ساختمان برجسته‌تر و زیباتر در شب به نمایش درآید و باتوجه به پویایی امروزه در شهرها در طول شب، از نورپردازی برای زیبا کردن ساختمان‌های تجاری و مسکونی می‌تواند بر زیبایی شهر بیفزاید. و یک محیط شاد و مثبتی را برای مردم به وجود آورد. همچنین نور پردازی محوطه‌های عبور و مرور، راه‌پله‌ها و فضای سبز اطراف خانه می‌تواند باعث حفظ امنیت برای ساختمان و افراد شود.

wb_sunny

نمای ساختمان در شب

معماری ساختمان در شب نیز به اندازه معماری‌نما در روز اهمیت دارد و در واقع ساختمان‌ها همانقدر که در روز خوب دیده می‌شوند نیاز دارند تا در شب هم زیبا به نظر بیایند که این وظیفه بر عهده نورهای مصنوعی استفاده شده در نمای خارجی می‌باشد.

قواعد و اصول نورپردازی در شب

اما نورپردازی قواعد و اصول خاص خود را دارد که اگر رعایت نگردد، ساختمان به یک منبع برای تولید آلودگی نوری تبدیل خواهد گشت. نکته دیگردر نورپردازی توجه به شدت و رنگ نورها است که نباید به داخل ساختمان بتابد و موجب رنجش ساکنین گردد. استفاده از نورپردازی در ساختمان منوط بر نمای ساختمان نیست و در سایر قسمت‌ها مانند نورپردازی مبلمان حیاط و محوطه بیرونی نیز استفاده می‌شود.

محاسبه میزان نور

قبل از اینکه شروع به خرید کنید، باید بدانیم که دقیقا چقدر روشنایی نیاز می‌باشد که این میزان نور با توجه به ابعاد نمای ساختمان و فعالیت شکل گرفته در فضای بیرونی متفاوت می‌باشد. همچنین در انتخاب چراغ‌های تامین کننده نور باید به کیفیت بالا و مقاوم در برابر آب و هوا و تعمیر و نگهداری چراغ‌ها توجه شود.

نورپردازی خارجی و ارتباط آن با امنیت ساختمان

روشنایی در فضای باز نه تنها روشنایی محیط را فراهم می‌کند، بلکه می‌تواند ساختمان را نیز امن کند. از این جهت بهتر است خارج از ساختمان و در محوطه از دیوار کوب و یا در اطراف ساختمان از نورافکن‌های نصب شده یا از چراغ‌های دیواری در درهای جانبی، پنجره‌ها، و گاراژها استفاده کرد.

ارتباط نورپردازی با نمای ساختمان

از عوامل ارتباط دهنده و جذب کننده افراد به یک ساختمان تجاری یا مسکونی و یا … می‌توان به نورپردازی نما در شب اشاره نمود که تا حدودی به نوع و کیفیت ساختمان اشاره دارد. چراکه نمای خارجی ساختمان در طول روز به دلیل وجود نور روز به خوبی قابل مشاهد بوده اما در شب نمای طراحی شده و محوطه و جزئیات آنها دیده نخواهد شد. به همین علت نورپردازی نمای ساختمان تاثیر به سزایی بر زیبایی آن و زیباسازی شهر دارد.

تاثیر رنگ و شدت نور بر ساختمان

رنگ و شدت نور به کار رفته در طراحی نورپردازی از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد و باید به گونه‌ای در نمای ساختمان به کار برود که باعث جلوگیری از نگاه افراد به ساختمان و آزار چشم نشود. رنگ‌های سفید و آبی از رنگ‌های پرکاربرد در طراحی نورپردازی ساختمان‌ها هستند که جلوه و زیبایی قابل توجهی به ساختمان می‌دهند.

تاکید بر عناصر نما با نورپردازی

برجسته نمودن عناصر بکار رفته در نمای ساختمان یکی از اصلی‌ترین هدف‌های نورپردازی نما می‌باشد به همین جهت در نظر داشتن عناصر مهم طراحی نما در طراحی نورپردازی مورد توجه قرار می‌گیرد. بنابراین همزمان با طراحی نورپردازی باید توجه داشت که کدام جنبه معماری ساختمان اهمیت بیشتری دارد.

نورپردازی با توجه به عملکرد ساختمان

مکان‌های زیادی وجود دارد که در طراحی نمای آنها تجهیزات روشنایی نصب می‌شود. بسیاری از ساختمان‌های تجاری از چیدمان‌های روشنایی مشابه‌ی استفاده می‌کنند، در حالی که فضاهای دیگر مانند موسسات آموزشی، مکان‌های عبادت و مکان‌های سرگرمی، از ویژگی‌های نورپردازی اضافی در فضای باز متناسب با نیازهای منحصر به فرد آنها استفاده می‌کنند. اگرچه کاربردهای نورپردازی بیرونی از یک کسب و کار به تجارت دیگر متفاوت است، اما همه آنها یک هدف مشترک دارند که آن افزایش ایمنی، امنیت، جذابیت و تطبیق پذیری یک فضای بیرونی می‌باشد.

keyboard_arrow_up